Sâmbătă, 29.02.2020
Asociația Părinților Școala I. H. Rădulescu, București

Nu știu ce program ați avut voi astăzi, dar Școala Gimnazială ”Ion Heliade Rădulescu” București a avut o zi de sărbătoare. Mic și mare, părinți, elevi și profesori au participat la activitatea intitulată ”Târg de mărțișoare și felicitări” din cadrul proiectului ”EUROPA casa noastră, interferențe culturale”, proiect aflat la prima ediție, inițiat de dna dir. adj. Dragomir Daniela. Activitatea a fost organizată cu sprijinul Asociației de părinți și a urmărit dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul celor mici.
În cadrul activității au participat în primul rând clasele primare sub îndrumarea doamnelor profesoare de la învățământ primar, gimnaziul a fost reprezentat cu succes de clasa a V-a C și a VII-a A.
Preț de câteva ore, elevii au reușit să atragă părinții și bunicii cu mărțișoare și felicitări confecționate de ei. Elevii au avut parte de experiențe inedite: au fotografiat, au luat interviuri profesorilor, colegilor sub îndrumarea doamnei profesoare Onișoru Georgiana Florența.

Într-o şcoală prietenoasă, părinţii acţionează ca voluntari. De ce este importantă implicarea părinţilor în viaţa şcolii? Deoarece acesta este un drept şi o responsabilitate fundamentală. Prin acest drept poate fi îmbunătăţită calitatea educaţiei, părinţii obținând tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, copiii au nevoie de o gamă largă de abilități pentru a se adapta și a prospera într-un mediu aflat în rapidă schimbare.
Avem nevoie de profesori care susțin orice activitate sau proiect, care promovează spiritul de inițiativă, creativitatea, antreprenoriatul și nu în ultimul rând cele opt competențe cheie europene: comunicarea într-o limbă maternă; comunicarea într-o limbă străină; competența matematică, științifică și tehnologică; competența digitală; a învăța să înveți; competențe sociale și civice; spirit de inițiativă și antreprenoriat; sensibilizare și exprimare culturală.
Valoarea este unul din cele mai importante criterii de socializare a omului. Acțiunea de azi ”Târgul de mărțișoare și felicitări” a scos în evidență valoarea copiilor, părinților și a cadrelor didactice.
Și azi am văzut copii fericiți !
Asociația Părinților din Școala Ion Heliade Rădulescu mulțumește tuturor participanților, atât copiilor și părinților, dar în mod special profesorilor implicați în această acțiune, care ne-au pus în VALOARE: Dragomir Daniela, Bonca Mihaela, Ghinea Mădălina, Enciu Eugenia, Oncescu Carmen, Văideanu Manuela, Vartic Florentina, Ioniță Mariana, Folteanu Luiza, Dumitru Anca, Ștefănică Anca, Cotor Lucia, Onișoru Georgiana Florența, Lazăr Ramona, Neacșu Ramona, Crăciun Mariana și Vlădescu Irina.